TÄYTETYT AVOKADOT
Täytetyt avokadot, siinäpä vasta illanistujaisten suosikki! Täytetyt avokadot saavat näppärästi lisämakua esimerkiksi Crème Bonjour Pekoni & Sipuli -tuorejuustosta.
Ainekset
BLT-avokadot
- 2 isoa avokadoa
- 1 tomaatti
- 4 rkl Crème Bonjour pekoni & sipuli tuorejuustoa
- 4 viipaletta pekonia
- leipäkuutioita
- 4 lehteä salaattia (baby gem)
- mustapippuria myllystä (suolaa)
Uuniavokadot
- 2 avokadoa
- 4 pientä kananmunaa
- 4 tl Crème Bonjour pekoni & sipuli tuorejuustoa
- hienonnettua chiliä, ruohosipulia
Ceviche-avokadot
- 6 avokadoa
- 100 g lohifileetä
- 1 lime
- 1 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 1/4 punasipulia
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 1 mieto punainen chili
- ruukku tuoretta korianteria
- 1 rs Crème Bonjour inkivääri & sitruunaruoho tuorejuustoa
- 1 rkl oliiviöljyä
Ohjeet
BLT-avokadot
- Halkaise avokadot, poista kivet, irrota ja kuutioi hedelmäliha. Kuutioi myös tomaatti. Sekoita ne varovasti notkistetun Crème Bonjour Pekoni & Sipuli -tuorejuuston kanssa. Lusikoi sisus takaisin avokadoihin.
- Paista pekoni rapeaksi ja kuutioi se. Paista leipäkuutiot rapeiksi pekonin rasvassa.
- Viimeistele täytetyt avokadot pekonilla, leivällä ja salaatilla. Rouhi päälle mustapippuria ja lisää halutessasi myös suolaa.
Uuniavokadot
- Halkaise avokadot. Poista kivet. Lusikoi noin ruokalusikallinen hedelmälihaa pois. Laita avokadot pieneen uunivuokaan rinta rinnan tai merisuolaan.
- Laita avokadoihin Crème Bonjour Pekoni & Sipuli -tuorejuustoa. Riko päälle munat. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia tai kunnes valkuainen on hyytynyt.
- Viimeistele halutessasi chilillä ja ruohosipulilla.
Ceviche-avokadot
- Halkaise avokadot. Poista kivi ja koverra hedelmäliha melkein kokonaan irti. Kuutioi avokadot.
- Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Levitä kuutiot laakean astian pohjalle avokadojen kanssa. Ripottele pinnalle suolaa ja sokeria. Purista limetistä mehu ja kaada kalapalojen päälle.
- Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Hienonna korianteri. Lisää aineet kalapalojen joukkoon. Sekoita.
- Anna cevichen kypsyä noin 15 minuuttia. Sekoita joukkoon varovasti Crème Bonjour Pekoni & Sipuli -tuorejuusto. Laita seos takaisin avokadojen kuoriin. Viimeistele täytetyt avokadot oliiviöljyllä.