VOHVELIKAKKU
Vohvelikakku on näyttävä tarjoiluehdotus perinteisille vohveleille. Vohveleista koottu kakku sopii niin arkiherkuksi kuin pienten juhlien tarjottavaksikin. Tässä ohjeessa vohveleiden väliin levitetään pehmeää tuorejuustoa ja lopuksi koko komeus koristellaan tuoreilla marjoilla.
Ainekset
- 2 kananmunaa
- 4 dl täysmaitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 3/4 tl suolaa
- 1/2 tl jauhettua kardemummaa
- 2 rkl sulatettua Crème Bonjour Voi & Rypsiöljyä
Täyte vohvelikakkuun
- 2,5 dl Flora Kuohua
- 1 prk Crème Bonjour Maustamaton tuorejuustoa
- 3 rkl tomusokeria
- 4 rkl marjahilloa
- 5 dl tuoreita marjoja
Lisäksi
- vaahterasiirappia
Ohjeet
- Aloita valmistamalla vohvelitaikina: vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa jauhoseos munamaidon joukkoon. Lisää suola ja rasva. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
- Kuumenna vohvelirauta. Paista taikinasta vohveliraudalla ohuita vohveleita. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa.
- Tee täyte. Vatkaa Flora Kuohu vaahdoksi. Notkista Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto ja lisää se sokerin sekä marjahillon kanssa vaahtoon.
- Laita tuorejuustotäytettä ja marjoja vohveleiden väleihin.
- Valuta kakun päälle halutessasi vaahterasiirappia.