UUNILOHI RUOHOSIPULITUOREJUUSTOLLA
Tuorejuuston kanssa kypsennetty uunilohi pysyy varmasti mehukkaana ja herkullisena. Reseptiä on helppo muokata käyttämällä eri tuorejuustoja tai sekoittamalla joukkoon esimerkiksi sinappia, kapriksia tai vaikkapa piparjuuritahnaa.
Ainekset
- 1 kg ruodoton lohifilee
- 1 rkl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 rs Crème Bonjour Ruohosipuli tuorejuustoa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 dl tuoretta tilliä
Ohjeet
- Laita lohifilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin, mausta pinta suolalla.
- Yhdistä Créme Bonjour ruohosipulituorejuusto, mustapippuri ja oliiviöljy sekoituskulhossa ja notkista ainekset tasaiseksi seokseksi.
- Levitä seos kalan pinnalle ja paista kuumassa uunissa 180 °C asteessa 15-18 minuuttia.
- Kala on parhaimmillaan, kun liha on lohkeavaa ja mehevän helakkaa.
- Viimeistele uunilohi karkeaksi leikatulla tillillä.