CHÉVRE-PUNAJUURIRISOTTO
Crème Bonjour with Chevre -tuorejuusto antaa risotolle kermaisen ja hienostuneen maun. Paahdetut mantelit tuovat annokseen rapeutta ja pähkinäistä aromia.
- Valmiina ajoissa
- Annosta 4
Ainekset
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 pieni sipuli, pieniksi kuutioiksi leikattuna
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 2 dl risottoriisiä
- 2,5 dl punajuuriraastetta
- 2 rkl valkoviinietikkaa tai 1,5 dl valkoviiniä
- 6 dl kasvislientä
- 1 rs Crème Bonjour with Chévre tuorejuustoa
- suolaa & mustapippuria
- 1 dl kuorellisia manteleita paahdettuna ja suolattuna
- 1 dl rucolakrassia
Ohjeet
- Paahda mantelit kullanruskeiksi kuumassa uunissa (+180 C° 10-12 min), murskaa ja mausta suolalla.
- Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi.
- Varaa laakea kattila tai paistokasari, kuumenna ja lisää oliiviöljy.
- Kuullota sipulit oliiviöljyssä pehmeiksi. Lisää joukkoon risottoriisi ja punajuuriraaste. Jatka kuullottamista, kunnes punajuuriraaste pehmenee.
- Lisää joukkoon etikka ja anna kiehahtaa. Jatka kypsentämistä lisäämällä joukkoon kasvislientä pienissä erissä sitä mukaa kun liemi imeytyy riisiin.
- Sekoita lopuksi joukkoon tuorejuusto ja mausta mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla.
- Tarjoa risotto suoraan valmistuttuaan ja viimeistele paahdetuilla manteleilla ja rucolalla.