use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

KARPALO-TAATELIJUUSTOKAKKU

Etsitkö tarjottavaksi jotakin raikasta, mausteista ja ihanan makeaa samassa paketissa? Vastaus on tämä herkullinen juustokakku, jossa yhdistyy taatelikakun makeus ja mausteisuus yhdessä karpalon happamuuden kanssa. Pehmeä ja herkullinen kinuskikiille kruunaa kokonaisuuden.
  • Annosta 15
recipe image KARPALO-TAATELIJUUSTOKAKKU

Ainekset

Pohja
  • 150 g pehmeitä kivettömiä taateleita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 80 g Flora margariinia
  • 1 kananmuna
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl kanelia
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 0,25 tl suolaa
Täyte
  • 5 dl pakastekarpaloita
  • 0,5 dl vettä
  • 3,5 dl Flora Vispiä
  • 1 purkki Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 5 liivatelehteä
  • 2 rkl vettä
Kinuskikiille
  • 2 dl Flora Kuohua
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 liivatelehteä

      Ohjeet

      Pohja
      1. Pingota leivinpaperi 20-22 cm irtopohjavuon pohjalle ja voitele reunat kevyesti Flora margariinilla.
      2. Pilko taatelit pieniksi ja laita kattilaan. Lisää joukkoon sokeri ja vesi.
      3. Anna seoksen kiehua hiljalleen n. 5 minuuttia.
      4. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon margariini. Sekoittele, kunnes se on kokonaan sulanut seokseen.
      5. Anna seoksen jäähtyä hetki ja lisää sitten joukkoon kanamuna vispilällä nopeasti sekoittaen.
      6. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele ne sitten taateliseoksen joukkoon.
      7. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista n. 12-15 minuuttia kiertoilmassa 165 asteessa.
      8. Testaa pohjan kypsyys puutikulla. Kun tikkuun ei tartu raakaa taikinaa, voit nostaa sen pöydälle jäähtymään.
      Täyte
      1. Mittaa kattilaan jäiset karpalot, sekä vesi.
      2. Anna marjojen kiehua n. 5 minuuttia ja nosta pois liedeltä.
      3. Paseeraa marjat siivilän läpi painelemalla, jotta jäljelle jää vain karpalon mehu. Anna mehun jäähtyä.
      4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
      5. Vaahdota Flora Vispi löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
      6. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon sokerit, sekä karpalomehu. Sekoita tasaiseksi.
      7. Kuumenna vesitilkka kuumaksi ja liota puristetut liivatteet veden sekaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
      8. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon, niin että seos on kuohkeaa ja tasaista.
      9. Suojaa irtopohjavuoan reunat reunakalvolla tai leivinpaperilla. Kaada täyte uokaan taatelipohjan päälle. Kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, että täyte tasoittuu ja ilmakuplat rikkoutuvat.
      10. Nosta kakku jääkaappiin 4 tunniksi jähmettymään.
      Kinuskikiille
      1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
      2. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kiehauta kinuskiseos ja anna kiehua hiljalleen n. 2 minuuttia.
      3. Nosta kinuski pois liedeltä ja lisää joukkoon puristetut liivatteet. Sekoita tasaiseksi.
      4. Anna kinuskin jäähtyä hetki välillä sekoittaen ja kaada se sitten juustokakun päälle. Älä sekoita kinuskia liian voimakkaasti, ettei siihen muodostu ilmakuplia. Mikäli kinuskiin jää kuitenkin ilmakuplia, voit puhkoa ne hammastikun avulla
      5. Anna kiilteen hyytyä vielä jääkaapissa ainakin 2 tuntia.