KÖYHÄT RITARIT ROSMARIINIVUOHENJUUSTOLLA JA PÄÄRYNÄLLÄ
Makuklassikko saa uuden twistin Crème Bonjour with Chèvre -tuorejuustosta. Reseptin päärynät voi huoletta korvata kotimaisilla raparperilla, omenoilla tai marjoilla.
- Valmiina ajoissa
- Annosta 4
Ainekset
- 1 rs Crème Bonjour with Chévre tuorejuustoa
- 2 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 dl maitoa
- 1 kananmuna
- 8 kpl pullaviipaleita tai ranskanleipäsiivuja
- 4 rkl voi-kasviöljyseosta paistamiseen
Lisäksi
- 1 rkl sokeria
- 1/2 rkl voita
- 2 kpl Conference-päärynöitä lohkottuna
Ohjeet
- Sekoita hienonnettu rosmariini ja hunaja tuorejuuston joukkoon.
- Yhdistä voi ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna kunnes sokeri on sulanut ja seos on alkaa ruskistumaan. Lisää joukkoon lohkotut päärynät ja sekoita varovasti kunnes sokeri peittää tasaisesti päärynälohkot. Siirrä sivuun odottamaan.
- Riko kananmuna kulhoon, sekoita rakenne rikki ja lisää joukkoon maito.
- Leikkaa pulla noin sentin paksuisiksi siivuiksi ja kasta molemmin puolin muna-maitoseokseen.
- Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja lisää voi-kasviöljyseos. Paista kauniin molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
- Kokoa köyhät ritarit tarjoiluastiaan päärynöiden ja tuorejuustoseoksen kanssa.
- Viimeistele hunajalla ja muutamalla rosmariininlehdellä.
- Vinkki! Kokeile pullan sijasta korvapuustiviipaleita.