use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

LOHIVOILEIPÄKAKKU

Lohivoileipäkakku on perinteinen suomalainen juhlatarjottava, johon on tässä reseptissä lisätty pientä twistiä!
  • Annosta 10
recipe image LOHIVOILEIPÄKAKKU

Ainekset

  • 12 paahtoleivän kokoista palaa saaristolaisleipää
  • 3/4 dl kasvislientä
Täyte 1
  • 300 g Crème Bonjour piparjuuri tuorejuustoa
  • ruukku korianteria
  • 100 g kylmäsavulohta
  • mustapippuria
  • 1 tl chilihiutaleita
Täyte 2
  • 200 g ranskankermaa
  • 2 dl emmentalraastetta
  • 200 g lämminsavulohta
  • 2 kevätsipulin vartta
  • mustapippuria
  • tarvittaessa ripaus suolaa
Päälle
  • 200 g Crème Bonjour piparjuuri tuorejuustoa
  • Romanesco-kukkakaalin nuppuja
  • herneenversoja

      Ohjeet

      1. Valmista voileipäkakun täytteet: kuutioi kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi, silppua korianteri ja sekoita ne Crème Bonjour Piparjuuri -tuorejuuston kanssa kulhossa. Mausta ripauksella mustapippuria ja chiliä.
      2. Sekoita toisessa kulhossa ranskankerma ja lämminsavulohi. Lisää joukkoon pilkotut kevätsipulin varret. Lisää emmental-raaste ja sekoita.
      3. Vuoraa pieni n. 20 cm pitkä leipävuoka kelmulla. Lado pohjalle kolme saaristolaisleipää tiiviisti vierekkäin. Kostuta leivät parilla ruokalusikallisella kasvislientä. Lusikoi päälle puolet lämminsavulohitäytteestä.
      4. Tasoita pinta ja lado kolme leipäpalaa sen päälle. Kostuta leivät kasvisliemellä. Lusikoi leipien päälle kaikki kylmäsavulohitäyte.
      5. Tasoita, lado vuokaan kolme leivänpalaa ja kostuta kasvisliemellä. Lusikoi loppu täyte leipien päälle. Lado viimeiset kolme leipäpalaa täytteen päälle ja peitä voileipäkakku kelmulla.
      6. Jätä voileipäkakku jääkaappiin tekeytymään yön yli.
      7. Kumoa voileipäkakku leikkuulaudalle. Siisti kakun sivut ja päädyt leikkaamalla ohuet siivut pois niistä.
      8. Voitele kakun pinta paksulti Crème Bonjour Piparjuuri -tuorejuustolla. Koristele Romanesco-kukkakaalin nupuilla ja herneenversoilla.