LOHIVOILEIPÄKAKKU
Lohivoileipäkakku on perinteinen suomalainen juhlatarjottava, johon on tässä reseptissä lisätty pientä twistiä!
- Annosta 10
Ainekset
- 12 paahtoleivän kokoista palaa saaristolaisleipää
- 3/4 dl kasvislientä
Täyte 1
- 300 g Crème Bonjour piparjuuri tuorejuustoa
- ruukku korianteria
- 100 g kylmäsavulohta
- mustapippuria
- 1 tl chilihiutaleita
Täyte 2
- 200 g ranskankermaa
- 2 dl emmentalraastetta
- 200 g lämminsavulohta
- 2 kevätsipulin vartta
- mustapippuria
- tarvittaessa ripaus suolaa
Päälle
- 200 g Crème Bonjour piparjuuri tuorejuustoa
- Romanesco-kukkakaalin nuppuja
- herneenversoja
Ohjeet
- Valmista voileipäkakun täytteet: kuutioi kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi, silppua korianteri ja sekoita ne Crème Bonjour Piparjuuri -tuorejuuston kanssa kulhossa. Mausta ripauksella mustapippuria ja chiliä.
- Sekoita toisessa kulhossa ranskankerma ja lämminsavulohi. Lisää joukkoon pilkotut kevätsipulin varret. Lisää emmental-raaste ja sekoita.
- Vuoraa pieni n. 20 cm pitkä leipävuoka kelmulla. Lado pohjalle kolme saaristolaisleipää tiiviisti vierekkäin. Kostuta leivät parilla ruokalusikallisella kasvislientä. Lusikoi päälle puolet lämminsavulohitäytteestä.
- Tasoita pinta ja lado kolme leipäpalaa sen päälle. Kostuta leivät kasvisliemellä. Lusikoi leipien päälle kaikki kylmäsavulohitäyte.
- Tasoita, lado vuokaan kolme leivänpalaa ja kostuta kasvisliemellä. Lusikoi loppu täyte leipien päälle. Lado viimeiset kolme leipäpalaa täytteen päälle ja peitä voileipäkakku kelmulla.
- Jätä voileipäkakku jääkaappiin tekeytymään yön yli.
- Kumoa voileipäkakku leikkuulaudalle. Siisti kakun sivut ja päädyt leikkaamalla ohuet siivut pois niistä.
- Voitele kakun pinta paksulti Crème Bonjour Piparjuuri -tuorejuustolla. Koristele Romanesco-kukkakaalin nupuilla ja herneenversoilla.