GRANAATTIOMENA-PAVLOVA
Juhlava marenkikakku on herkullinen vaihtoehto täytekakulle.
Ainekset
Marenkipohja
- 4 kananmunanvalkuaista
- 4 dl sokeria
- 2 tl sitruunamehua
- 1 tl Maizena maissitärkkelystä
Täyte
- 200 g Crème Bonjour maustamaton tuorejuustoa
- 2 dl Flora kuohu 26%
- 4 rkl granaattiomenahilloa
- 1 granaattiomenan siemenet
Ohjeet
- Lämmitä uuni 150-asteiseksi.
- Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Valmis vaahto pysyy kulhossa, kun sen kääntää ylösalaisin.
- Lisää sokeri ja sitruunamehu ja vatkaa, kunnes marenki on kiiltävää. Sekoita joukkoon maissitärkkelys.
- Kaada marenkiseos pursottimeen tai pieneen muovipussiin, josta on leikattu yksi kulma auki. Pursota uunipellille levitetylle leivinpaperille pyöreä, halkaisijaltaan noin 23-senttinen marenkipohja. Pursota pari ylimääräistä kierrosta reunoille, jotta pohjalle muodostuu korkeampi reunus.
- Paista 15 minuuttia 150 asteessa. Laske lämpötila 100 asteeseen ja paista vielä 30 minuuttia.
- Valmis marenki on kova pinnalta ja pehmeä sisältä. Jos marenki tuntuu liian pehmeältä, paista vielä 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Valmista täyte. Vatkaa Flora Kuohu ja Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto kulhossa löysäksi vaahdoksi. Lisää valmiiksi vatkattuun vaahtoon granaattiomenahillo ja sekoita.
- Levitä tuorejuustoseos marenkipohjan päälle ja koristele granaatiomenan siemenillä.