use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

ROCKY ROAD KUPPIKAKUT

Ilahduta ystävää suloisilla kuppikakuilla! Suklaisen taikinan sisään kätkeytyy suolapähkinärouhetta ja vaahtokarkkeja, niin kuin Rocky Roadeihin kuuluukin. Kuppikakut kruunataan vaaleanpunaisella kuorrutuksella.
  • Valmiina ajoissa45 minuutit
  • Valmistusaika30 minuutit
  • Annosta 15
recipe image ROCKY ROAD KUPPIKAKUT

Ainekset

Kuppikakut
  • 125 g Flora & Voita
  • 100 g maitosuklaata
  • 2,5 dl (1 prk) Flora Kuohua
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,75 tl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 0,5 dl suolapähkinärouhetta
  • 1 dl minivaahtokarkkeja
Kuorrute
  • 2,5 dl (1 prk) Flora Vispiä
  • 200 g (1 prk) Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
  • 4 rkl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl vaniljakreemijauhetta
  • tippa vaaleanpunaista pastaväriä
Koristeluun
  • Maitosuklaarouhetta
  • Suolapähkinärouhetta
  • Minivaahtokarkkeja

      Ohjeet

      1. Laita uuni lämpenemään kiertoilmalla 185 asteeseen.
      2. Mittaa kulhoon tai pieneen kattilaan Flora & Voi ja puolet maitosuklaasta (50g). Sulata ne yhdessä joko mikrossa tai hellalla pienellä teholla samalla sekoittaen. Jätä sivuun odottamaan.
      3. Kaada toiseen kulhoon Flora Kuohu. Lisää sekaan kananmunat ja sokerit. Sekoita vispilällä tasaiseksi.
      4. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
      5. Rouhi pieneksi loput maitosuklaasta ja pähkinät. Mittaa vaahtokarkit. Lisää ne nuolijalla käännellen taikinaan.
      6. Jaa taikina tasaisesti 15 kuppikakkuvuokaan. Voit lopuksi vielä painella vaahtokarkkeja taikinan sisään, etteivät ne kupli liikaa paiston aikana.
      7. Paista kuppikakkuja uunissa n. 12-15 minuuttia. Kuppikakkuja ei kannata paistaa liikaa, ettei niistä tule kuivia. Jäähdytä kuppikakut ennen kuorruttamista.
      8. Vaahdota Flora Vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Pehmennä Crème Bonjour maustamaton tuorejuusto lusikalla ja lisää se vaahdon sekaan. Jatka vatkaamista.
      9. Lisää joukkoon sokerit ja sekoita tasaiseksi.
      10. Lisää halutessasi tippa vaaleanpunaista elintarvikeväriä ja sekoita.
      11. Kaavi kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuorrute kuppikakkujen päälle.
      12. Koristele kuppikakut vaahtokarkeilla, maitosuklaalla ja suolapähkinöillä.