HELPOT VIINERIT
Helpot mustikka-sitruunaviinerit saavat mehukkuutensa Crème Bonjour maustamattomasta tuorejuustosta.
- Valmiina ajoissa
- Annosta 15
Ainekset
- 500 g voitaikinalevyjä
- 200 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 1 munankeltuainen
- 2-3 dl mustikoita
- 1 kananmuna voiteluun
Ohjeet
- Ota voitaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle ja laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Sekoita kaikki täytteen ainekset: tuorejuusto, sokerit, sitruunankuori ja munankeltuainen keskenään.
- Leikkaa jokainen voitaikinalevy kolmeen osaan niin, että sinulla on kolme suorakaiteen muotoista taikinapalaa. Viillä taikinapalaan pienempi suorakaide n. 1 cm päästä reunasta (huom. viillä taikinan pintaan, älä leikkaa pohjaan asti!). Painele sitten haarukalla keskustaan reikiä. Näiden tarkoituksena on, että reunat kohoavat uunissa, mutta keskusta ei. Voitele taikinapalojen reunat kananmunalla. Laita noin ruokalusikallinen täytettä jokaisen taikinapalan keskustan päälle ja ripottele noin ruokalusikallinen mustikoita täytteen päälle.
- Paista n. 15-20 minuuttia, kunnes taikina on kauniisti ruskistunut.