KUNINGATARJUUSTOKAKKU
Kuningatarjuustokakku tuorejuustotäytteellä on herkullisen marjainen juustokakku, jonka makua voi halutessaan tasapainottaa sitruunalla. Tässä kuningatarjuustokakkureseptissä juustokakkupohja valmistuu rapeista Bastogne-kekseistä.
Kuningatarjuustokakun koristelu ei tunne rajoja: käytä monipuolisesti erilaisia marjoja ja syötäviä kukkia!
Kuningatarjuustokakun koristelu ei tunne rajoja: käytä monipuolisesti erilaisia marjoja ja syötäviä kukkia!
- Annosta 12
Ainekset
Pohja
- 200 g Bastogne keksejä
- 75 g Crème Bonjour Voi & Rypsiöljy levitettä
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 2 rkl vettä tai sitruunamehua
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 prk Crème Bonjour Maustamaton tuorejuustoa
- 1 1/2 dl tomusokeria
- 4 rkl marjahilloa
- 3,5 dl Flora Kuohua
Päälle
- marjoja
- syötäviä kukkia
Ohjeet
- Aloita kuningatarjuustokakku murentamalla keksit monitoimikoneessa. Sulata Crème Bonjour Voi & Rypsiöljy Gourmet -levite ja sekoita keksimuruihin.
- Pingoita leivinpaperi halkaisijaltaan n. 18 cm irtopohjavuokaan. Painele vuoan pohjalle keksimuruseos tiiviiksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin n. 15 minuutiksi.
- Liota liivatelehtiä väljässä, kylmässä vedessä pari minuuttia. Lämmitä vesi mikrossa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Laita liivatteet lämpimän veden joukkoon. Sekoita kunnes liivatteet liukenevat.
- Sekoita vaniljasokeri, Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto, marjahillo ja siivilöity tomusokeri. Lisää joukkoon liivatteet.
- Vatkaa Flora Kuohu vaahdoksi. Kääntele se muiden aineiden joukkoon.
- Maista seosta ja lisää halutessasi enemmän sokeria.
- Kaada seos keksipohjalle. Peitä kelmulla ja anna kuningatarjuustokakun hyytyä viileässä vähintään 4 tuntia.
- Koristele kuningatarjuustokakku marjoilla ja syötävillä kukilla.