VADELMA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU
Tämä juustokakku on takuuvarmasti juhlapöydän suosikki! Vadelman ja valkosuklaan yhdistelmä vie kielen mennessään.
- Annosta 12
Ainekset
- 100 g margariini
- 14 kpl digestivekeksejä
- 600 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
- 3 kananmunaa
- 3 dl tomusokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 1/2 dl Flora Kuohua
- Ripaus suolaa
- 100 g valkosuklaata
- Tuoreita vadelmia koristeluun
Vadelmapyree
- 1 dl vadelmia
- 1 rkl tomusokeria
Ohjeet
- Ota kananmunat, tuorejuusto ja Flora Kuohu huoneenlämpöön. Sulata margariini.
- Murskaa digestivekeksit hienoksi muruksi ja sekoita sulatetun margariinin kanssa.
- Painele seos kakkuvuoan pohjalle (halkaisija noin 24 cm). Paista keskitasolla 180 asteessa noin 10 minuuttia ja anna jäähtyä.
- Sekoita keskenään tuorejuusto ja tomusokeri. Lisää joukkoon munat ja sekoita.
- Lisää joukkoon vehnäjauhot, vaniljasokeri ja suola. Lisää viimeisenä sulatettu valkosuklaa. Levitä seos jäähtyneen keksipohjan päälle.
- Soseuta vadelmat ja sekoita joukkoon tomusokeri. Kaada seos pursotinpussiin.
- Pursota pieniä pilkkuja vadelmakastiketta kakun päälle ja vedä tikulla pilkkujen läpi niin, että ne muodostavat hienon kuvion.
- Aseta uunin pohjalle vedellä täytetty kulho. Laita juustokakku uuniin keskitasolle ja paista 125 asteessa noin tunnin verran.
- Kun kakku on valmis, avaa uunin luukku ja päästä ilmaa ulos. Sulje luukku uudelleen ja anna kakun asettua uunissa tunnin verran. Kun otat kakun uunista, anna sen jäähtyä ja laita jääkaappiin yön yli. Tarjoile tuoreiden marjojen kera.
Huom! Täytettä ei tarvitse vatkata, ainoastaan sekoittaa. Lopputulos on näin entistä kermaisempi ja herkullisempi.