PARSAKAALI-PARMESANPIIRAS
Kukinnot paahtuvat uunissa rapeiksi ja varsiosa pysyy mehukkaana. Piiras maistuu myös kylmänä ja piiras pysyy mehevänä lämmitettäessä.
Ainekset
- 500 g voitaikinaa tai piirastaikinaa
- 1 iso parsakaali
- 3 cm pala punaista chiliä
- 2 punasipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl pinjansiemeniä
- 2 kananmunaa
- 2 rs Crème Bonjour with Parmesan tuorejuustoa
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl mustapippuria
Ohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 200 °C asteeseen. Asettele taikinalevy leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Taikinan tulee ylettyä reilusti vuoan reunoille.
- Paloittele sipulit viipaleiksi ja hienonna chili. Levitä sipulit ja chili tasaiseksi kerrokseksi raa'an taikinan päälle.
- Sekoita kananmunat voimakkaasti tuorejuuston joukkoon ja mausta mustapippurilla. Kaada seos sipulien päälle.
- Pilko parsakaali reiluiksi lohkoiksi, puolita kukinnot ja levitä lohkot sekä pinjansiemenet juustokerroksen päälle.
- Paista 30-35 minuuttia kunnes parsakaalit ja taikinan pohja ovat kauniisti ruskistuneet.