RÖSTIPERUNAT TUOREJUUSTOLLA JA MÄDILLÄ
Röstiperunat ovat sveitsiläisiä perunakakkuja, joita alkujaan maanviljelijät söivät aamupalaksi. Sittemmin röstiperunat ovat tulleet lisukkeiksi erilaisille pääruoille, vaikka monessa ravintolassa röstiperunat kuuluvat yhä myös viikonlopun brunssipöytään.
Tässä ohjeessa röstiperunat tarjoillaan pehmeän tuorejuuston kanssa ja koristellaan runsaalla lusikallisella mätiä!
Tässä ohjeessa röstiperunat tarjoillaan pehmeän tuorejuuston kanssa ja koristellaan runsaalla lusikallisella mätiä!
- Valmiina ajoissa
- Annosta 4
Ainekset
- 10 perunaa karkeaksi raastettuna
- 1 keltainen sipuli hienonnettuna
- suolaa ja pippuria
- ruokaöljyä tai margariinia
- 1 rs Crème Bonjour Ruohosipuli tuorejuustoa
- 1 prk mätiä (esim muikun tai siian)
- 3 rkl ruohosipulia
Ohjeet
- Yhdistä raastetut perunat ja hienonnettu sipuli ja purista ylimääräinen neste pois. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lämmitä ruokaöljy ja margariini pannussa keskilämmöllä ja annostele peruna-sipulisekoitus pannulle. Painele perunaröstejä kevyesti ja paista kullanruskeiksi molemmin puolin.
- Levitä reilusti tuorejuustoa valmiiden röstiperunoiden päälle. Lisää mäti sekä hienonnettu ruohosipuli.