JÄÄTELÖÄ & SUOLAISTA KINUSKIKASTIKETTA
Itse tehty jäätelö on yllättävän helppo valmistaa ja saat siitä taivaallisen herkullista lisäämällä päälle suolaista kinuskikastiketta.
- Valmiina ajoissa
- Annosta 4
Ainekset
- 200 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
- 2 1/2 dl Flora Kuohua
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 dl tomusokeria
- 1 maustemitta (1/4 tl) suolaa
- 4 vohvelitötteröä
Suolainen kinuskikastike
- 2 dl sokeria
- 50 g voita
- 2 dl Flora Kuohua
- 1 tl hiutalesuolaa
Ohjeet
Jäätelö
- Vatkaa tuorejuusto, Flora Kuohu, puristettu sitruunanmehu, tomusokeri ja suola tasaiseksi vaahdoksi.
- Laita massa valmistumaan jäätelökoneeseen. Mikäli sinulla ei ole jäätelökonetta, voit hyvin käyttää pakastinta. Muista siinä tapauksessa sekoittaa massaa useaan kertaan jäädyyttämisen alkuvaiheen aikana.
Suolainen kinuskikastike
- Sulata sokeri varovasti paksupohjaisessa, laakeassa kattilassa tai pannulla keskilämmöllä.
- Kun sokeri on juoksevaa ja hieman ruskistunut, lisää voi. Sekoita varovasti ja anna sulaa.
- Kaada joukkoon Flora Kuohu ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Anna kiehua keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
- Sekoita viimeisenä joukkoon sormisuola ja anna kastikkeen jäähtyä.
- Tarjoile jäätelö tötteröissä ja viimeistele kinuskikastikkeella.