use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

JÄÄTELÖÄ & SUOLAISTA KINUSKIKASTIKETTA

Itse tehty jäätelö on yllättävän helppo valmistaa ja saat siitä taivaallisen herkullista lisäämällä päälle suolaista kinuskikastiketta.
  • Valmiina ajoissa30 minuutit
  • Annosta 4
recipe image JÄÄTELÖÄ & SUOLAISTA KINUSKIKASTIKETTA

Ainekset

  • 200 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 1/2 dl Flora Kuohua
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 maustemitta (1/4 tl) suolaa
  • 4 vohvelitötteröä
Suolainen kinuskikastike
  • 2 dl sokeria
  • 50 g voita
  • 2 dl Flora Kuohua
  • 1 tl hiutalesuolaa

      Ohjeet

      Jäätelö
      1. Vatkaa tuorejuusto, Flora Kuohu, puristettu sitruunanmehu, tomusokeri ja suola tasaiseksi vaahdoksi.
      2. Laita massa valmistumaan jäätelökoneeseen. Mikäli sinulla ei ole jäätelökonetta, voit hyvin käyttää pakastinta. Muista siinä tapauksessa sekoittaa massaa useaan kertaan jäädyyttämisen alkuvaiheen aikana.
      Suolainen kinuskikastike
      1. Sulata sokeri varovasti paksupohjaisessa, laakeassa kattilassa tai pannulla keskilämmöllä.
      2. Kun sokeri on juoksevaa ja hieman ruskistunut, lisää voi. Sekoita varovasti ja anna sulaa.
      3. Kaada joukkoon Flora Kuohu ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Anna kiehua keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
      4. Sekoita viimeisenä joukkoon sormisuola ja anna kastikkeen jäähtyä.
      5. Tarjoile jäätelö tötteröissä ja viimeistele kinuskikastikkeella.