use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

KARPALOJUUSTOKAKKU

Karpalojuustokakussa karpaloiden kirpeys kohtaa tuorejuuston pehmeyden. Tuorejuustotäyte ei ole läheskään niin makea, kuin juustokakuissa yleensä ja hyydyttyään se vielä saa päälleen kiilteen karpaloista. Lopuksi karpalojuustokakku koristellaan kokonaisilla karpaloilla.
  • Annosta 12
recipe image KARPALOJUUSTOKAKKU

Ainekset

Pohja
  • 175 g pipareita
  • 0.5 dl Crème Bonjour Voi & Rypsiöljyä
Täyte
  • 400 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2.5 dl vispikermaa
  • 4 liivatelehteä
  • 0.5 dl karpalomehua
  • 1.5 dl karpaloita
Kiille
  • 3 dl karpalomehua
  • 4 liivatelehteä
  • Karpaloita koristeluun

      Ohjeet

      1. Aloita karpalojuustokakku murskaamalla piparit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon Crème Bonjour Voi & Rypsiöljy. Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 25 cm oleva, pinnoitettu irtopohjavuoka. Painele pohjaseos vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään.
      2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
      3. Sekoita vispikerma vaahdoksi. Lisää Crème Bonjour maustamaton tuorejuusto, sokeri ja karpalot. Sekoita täyte tasaiseksi.
      4. Sulata täytteeseen tulevat liivatteet kuumennettuun karpalomehuun ja lisää massaan.
      5. Kaada massa jähmettyneen pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
      6. Sulata liivatelehdet pieneen tilkkaan kuumennettua karpalomehua ja sekoita lopun mehun joukkoon.
      7. Kaada seos hyytyneen juustokakun päälle ja anna valmiin karpalojuustokakun hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
      8. Koristele karpalojuustokakku kokonaisilla karpaloilla.