KARPALOJUUSTOKAKKU
Karpalojuustokakussa karpaloiden kirpeys kohtaa tuorejuuston pehmeyden. Tuorejuustotäyte ei ole läheskään niin makea, kuin juustokakuissa yleensä ja hyydyttyään se vielä saa päälleen kiilteen karpaloista. Lopuksi karpalojuustokakku koristellaan kokonaisilla karpaloilla.
- Annosta 12
Ainekset
Pohja
- 175 g pipareita
- 0.5 dl Crème Bonjour Voi & Rypsiöljyä
Täyte
- 400 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 2.5 dl vispikermaa
- 4 liivatelehteä
- 0.5 dl karpalomehua
- 1.5 dl karpaloita
Kiille
- 3 dl karpalomehua
- 4 liivatelehteä
- Karpaloita koristeluun
Ohjeet
- Aloita karpalojuustokakku murskaamalla piparit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon Crème Bonjour Voi & Rypsiöljy. Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 25 cm oleva, pinnoitettu irtopohjavuoka. Painele pohjaseos vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Sekoita vispikerma vaahdoksi. Lisää Crème Bonjour maustamaton tuorejuusto, sokeri ja karpalot. Sekoita täyte tasaiseksi.
- Sulata täytteeseen tulevat liivatteet kuumennettuun karpalomehuun ja lisää massaan.
- Kaada massa jähmettyneen pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- Sulata liivatelehdet pieneen tilkkaan kuumennettua karpalomehua ja sekoita lopun mehun joukkoon.
- Kaada seos hyytyneen juustokakun päälle ja anna valmiin karpalojuustokakun hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
- Koristele karpalojuustokakku kokonaisilla karpaloilla.