KARPALOJUUSTOKAKKU
Karpalojuustokakussa karpaloiden kirpeys kohtaa tuorejuuston pehmeyden. Tuorejuustotäyte ei ole läheskään niin makea, kuin juustokakuissa yleensä ja hyydyttyään se vielä saa päälleen kiilteen karpaloista. Lopuksi karpalojuustokakku koristellaan kokonaisilla karpaloilla.
Annosta 12

Ainekset
Pohja
- 175 g pipareita
- 0.5 dl Crème Bonjour Voi & Rypsiöljyä
Täyte
- 400 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 2.5 dl vispikermaa
- 4 liivatelehteä
- 0.5 dl karpalomehua
- 1.5 dl karpaloita
Kiille
- 3 dl karpalomehua
- 4 liivatelehteä
- Karpaloita koristeluun
Ohjeet
- Aloita karpalojuustokakku murskaamalla piparit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon Crème Bonjour Voi & Rypsiöljy. Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 25 cm oleva, pinnoitettu irtopohjavuoka. Painele pohjaseos vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Sekoita vispikerma vaahdoksi. Lisää Crème Bonjour maustamaton tuorejuusto, sokeri ja karpalot. Sekoita täyte tasaiseksi.
- Sulata täytteeseen tulevat liivatteet kuumennettuun karpalomehuun ja lisää massaan.
- Kaada massa jähmettyneen pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- Sulata liivatelehdet pieneen tilkkaan kuumennettua karpalomehua ja sekoita lopun mehun joukkoon.
- Kaada seos hyytyneen juustokakun päälle ja anna valmiin karpalojuustokakun hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
- Koristele karpalojuustokakku kokonaisilla karpaloilla.
