PEHMEÄ PASHA
Pääsiäispöydän klassikko pasha on perinteisesti valmistettu vain kermasta ja maitorahkasta, mutta kun mukaan vatkaa myös maustamatonta tuorejuustoamme, lopputulos on kuohkea ja raikas.
- Annosta 8
Ainekset
Pasha
- 200 g Creme Bonjour maustamaton tuorejuustoa
- 2,5 dl Flora Vispiä
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 250 g maitorahkaa
- 12 pehmeää kuivattua aprikoosia silputtuna
Koristeluun
- 2 dl hedelmäpaloja, esimerkiksi appelsiinia
- 1 rs syötäviä orvokkeja
Ohjeet
- Siirrä pashaa varten Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto, Flora Vispi sekä sokeri ja vaniljasokeri kulhoon ja vatkaa ne kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita maitorahka ja silputut aprikoosit joukkoon.
- Kaada pashaseos kostealla harsolla vuorattuun pasha-muottiin tai suodatinpaperilla vuorattuun siivilään. Peitä ja nosta muotti astiaan, johon pashasta irtoava neste pääsee vapaasti valumaan. Anna pashan tekeytyä yön yli jääkaapissa.
- Kumoa pasha lautaselle ja koristele se tuoreilla hedelmäpaloilla ja syötävillä kukilla.
Käyttämätön keraaminen kukkaruukku toimii myös hyvin pasha-muottina, jos oikeaa muottia ei omasta keittiöstä löydy.